Toelichting op Informatie Memorandum byAr Bicycle Company

Deze pagina vormt samen met de ernaar verwijzende PDF een Informatie Memorandum over byAr Bicycle Company. Hier vindt u informatie, die mede van belang is bij een latere beslissing over het verstrekken van risicodragend kapitaal aan byAr Bicycle Company. Als kapitaalverstrekker investeert u een bedrag, dat boven de AFM-toezichtgrens ligt. byAr Bicycle Company is niet vergunning plichtig. U belegt buiten toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Duurzaamheid van e-bike

Onze fietsen zijn erop gemaakt om voor het leven mee te gaan. Het iconische frame bestaat uit aluminium buizen die binnenin zijn versterkt met een honingraatstructuur. Het hoogwaardige laswerk wordt verzorgd door de fietsdivisie van onze strategisch partner VDL.

De kracht vanuit de pedalen wordt overgebracht met een sterke aandrijfriem, die 100.000km mee moet kunnen. Hierbij heeft de Zehus-motor een ondersteunende functie. Deze motor heeft een lange levensduur en kan – als een van de zeer weinige motoren op de markt – periodiek worden geüpgraded, zowel soft- als hardware matig.

Bij elke fiets zit een onderdelenpaspoort. Hierdoor kan een fietsenmaker (of eventueel de gebruiker zelf) het onderhoud uitvoeren. Anders dan andere aanbieders gebruiken we hoogwaardige generieke onderdelen, die gemakkelijk verkrijgbaar zijn en blijven door onze langdurig verzekerde service. De motor blijft in onderhoud bij byAr Bicycle Company; op afstand via de app en via onze Zehus-serviceorganisatie.

Extreem onderhoudsarm

De gebruiker, maar vooral de fleetowner, moet zo min mogelijk gedoe hebben rondom een e-bike. Want gedoe verstoort het primaire proces van een fleetowner. Daarom wordt bij de materiaalkeuze en het ontwerp continu gekozen voor oplossingen die robuust zijn. Dat kost wat meer. Maar de hogere prijs betaalt zich terug in de jarenlange afwezigheid van problemen met de e-bike. Inzetbetrouwbaarheid is het sleutelwoord in de B2B markt.

Verplichte emissiereductie

Het Klimaatakkoord vereist dat grote organisaties van 100 werknemers of meer een norm opgelegd krijgen om hun woon-werk en zakelijke verkeer schoner te maken. Al met ingang van 1 januari 2024 moeten zij registreren wat de CO 2 -uitstoot is per reizende werknemer. Vanaf juli 2026 wordt hierop gehandhaafd door de RVO. En vanaf 1 januari 2030 worden zij wettelijk afgerekend op een reductie van 50% CO 2 uitstoot door woon-werkverkeer.

Lage cost of ownership

Nadat een fiets van ons boekhoudkundig is afgeschreven, gaat hij nog jaren en jaren mee. Consequent kiezen voor robuuste materialen en constructies zorgt ervoor dat de fleetowner relatief weinig tijd kwijt is aan onderhoud en reparatie. Interessant is ook het gemak waarmee op termijn de upgrade van een verbeterde motor kan worden toegepast. Bepaalde onderdelen van de motor worden in die gevallen door onze eigen Zehus-serviceorganisatie vervangen waarna de motor gewoon wordt teruggeplaatst. Ons nagenoeg volledig, circulaire proces verleent onze fietsen meerdere levens door middel van refurbishing. Klanten kunnen kiezen voor leasetermijnen die tot op heden ondenkbaar waren: 8, 10 of 12 jaar, met als gevolg dat de maandelijkse kosten aangenaam laag uitvallen.

Joint Venture met Fietspechpas

Deze organisatie levert nationaal dekkende, mobiele fietsservice op locatie. Officieel geaccrediteerd door ANWB als pechhulpdienst. Fietspechpas levert de byAr fietsen af op locatie van de fleetowner. Pashouders genieten van de voordelen van een hoogwaardig service- en reparatiepakket. Fietspechpas ontzorgt onze afnemers volledig door o.a. ook snelle pechhulp te verlenen, 7 dagen in de week. byAr is met Fietspechpas een joint venture overeenkomst aangegaan.

Deelneming in adviesbureau emit0 Emit0 is betrokken bij een groot aantal door de overheid geïnitieerde projecten voor CO 2 -emissiereductie. Onder meer bij Politie, Rijkswaterstaat, gemeenten en onderwijsorganisaties. Om de normen te halen adviseert emit0 onder andere de inzet van e-bikes. Regelmatig zit byAr Bicycle Company mede aan tafel wanneer deze interessante materie behandeld wordt. Eigenaar van Zehus Benelux servicepoint

Zehus produceert naast aandrijfsystemen voor elektrische voertuigen ook e- bike motoren. Deze combineren een licht gewicht met robuuste prestaties en slijtvastheid. Het bedrijf is onderdeel van de Amerikaanse Eldor Group, een automotive marktleider met productiefaciliteiten in Italië, Turkije, Brazilië, China en de VS. Dat een bedrijf als Zehus byAr Bicycle Company aanwijst als Benelux-servicepoint kan zeker als een compliment gezien worden en zeker ook als toegevoegde waarde binnen onze totale propositie.

One stop shop

byAr Bicycle Company wil fleetowners op elke denkbare manier ontzorgen als het gaat om hun micromobiliteit. Alles wat betrekking heeft op het gebruik van hun e-bikes rekenen wij tot ons aandachtsgebied. Zo zijn we nu ook bezig met het marktrijp maken van fietsenstallingen die zonne-energie opwekken. Terwijl de werknemer werkt, laadt de batterij op en de inzet van zonne-energie telt mee in het emissieprofiel van de organisatie.

Caparis

Dit is hét werk- en talentbedrijf van Friesland. Caparis coacht mensen naar een werkplek waar ze volwaardig meedoen en waar hun zelfvertrouwen groeit. Een werkplek bevindt zich bij opdrachtgevers of een eigen vestiging van Caparis. De divisie Rijwielen beschikt over eigen productiehallen te Leeuwarden. Hier zijn zo’n 45 mensen (van de 1800) werkzaam. Caparis is gereed en bereid om zijn productie op te schalen als de vraag vanuit byAr daar aanleiding toe geeft. Een strategische partner (naast VDL en FPP) waar we nog heel veel jaren mee vooruit willen en kunnen. Caparis heeft enkele weken geleden een eerste proefbatch van 30 fietsen geassembleerd, wat tot volle tevredenheid is gebeurd. We bereiden nu een tweede batch van 30 fietsen voor, waarbij we een paar kleine aandachtspuntjes om de assemblage nóg effectiever te doen verlopen gaan doorvoeren. Alles is erop gericht om in Q1-2024 gereed te zijn voor het grote werk.

VDL Bike Frame Technologies

Onderdeel van het bekende VDL uit Eindhoven. De lasrobots van Bike Frame Technologies maken topkwaliteit frames van (gerecycled) aluminium. Een andere klant van deze in Breda gevestigde tak is het e-bikemerk QWIC. VDL heeft ons officieel als strategisch partner geselecteerd.

ESG-schaal

Onze score op de ESG- schaal (MVO) bedraagt 9,4. De rating is toegekend door beëdigde medewerkers van het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de waardering van byAr Bicycle Company in 2022, Funding Masters BV in Baarn.

Partners

VDL Caparis Fiets pechdag Zexus Emito

Team en referenties

Hieronder stellen we ons byAr-team voor. De volgende personen gemarkeerd met een * zijn bereid vragen over hun ervaring bij/samenwerking met byAr Bicycle Company te beantwoorden.

Jacob Huibers*

Co-founder, strategie, MVO/SDG, stakeholder relations. Ondernemer en adviseur van private en publieke ondernemingen en organisaties.

Peter Kooyman*

CEO, ervaren ondernemer. Achtergrond: accountancy, rechten en arbeids- en organisatiepsychologie. Auteur 'Effectief Ondernemen'

Fred Rutgers*

Sales, marketing en communicatie. Zeer ruime ervaring als ondernemer en adviseur. Auteur managementboeken. Netwerker en verbinder.

Ramses Braakman*

Partner. Merkstrateeg, creatief ondernemer en topsportbestuurder. Aanjagend coach en facilitator van vele succesvolle startups en scale-ups. Netwerker en verbinder.

Iwan Sweeren*

Service director van byAr. Oprichter/eigenaar FietsPechPas, nationaal dekkende, mobiele fietsservice op locatie. Geaccrediteerd door ANWB als pechhulpdienst.

Coen Kooyman*

Sales management, 8 jaar ervaring in de tech-industrie bij bedrijven als LinkedIn, MessageBird en Jobsrepublic.

Bas Roodakker

Hoofdmonteur.

Lydia Westrik

Receptie en telefoniste. Hartelijke gastvrouw.

Jessica Hoevers

Hoofd planning en logistiek.